‘In Belfast is een wereld te winnen’

‘Over een paar weken is het weer zover. Van 21 tot en met 24 november zijn we voor het ANVR-Congres te gast in Noord-Ierland. Het congresprogramma staat al aardig in de steigers. En in Belfast stijgt de spanning natuurlijk ook. Daar wordt koortsachtig gewerkt aan de laatste details, want de deelnemers zullen weten dat Noord-Ierland gastheer is. De congresdagen worden zeker voorzien van een Iers sausje en dat laten de Ieren zeker niet alleen aan het weer over.

In november is de kans groot dat het weer ook ‘typical Irish’ zal zijn, wat betekent “vier seizoenen in een dag”. Maar Belfast is zo vereerd met onze komst dat alles in het werk wordt gesteld om de congresdeelnemers vanaf het begin onder te dompelen in de Ierse cultuur en gastvrijheid. Belfast is een prachtige congresbestemming, daar kan een no deal Brexit geen afbreuk aan doen. Ook inhoudelijk staat het programma als een huis.


Het congresthema “Een wereld te winnen” geeft ons alle ruimte om net als voorgaande jaren te reflecteren, te informeren, soms een beetje te provoceren, maar vooral ook te inspireren. Met thema’s als overtoerisme en duurzaamheid, innovatief ondernemen, de toekomstige arbeidsmarkt en hoe je je bedrijf op een moderne manier inricht. Het is wederom gelukt hiervoor topsprekers te strikken. Wij kunnen vanuit de ANVR niet wachten tot het zover is; wij hebben er hartstikke veel zin in.’


Frank Oostdam

Voorzitter/directeur ANVRWelkom in bijzonder Belfast

Belfast is verheugd om dit jaar de kopstukken uit de Nederlandse reiswereld en aanverwante bedrijven te verwelkomen tijdens het ANVR-Congres 2019. De laatste jaren is deze stad met zijn fascinerende geschiedenis getransformeerd tot een bruisende hoofdstad met trendy wijken, prijswinnende restaurants, gezellige pubs en een grote verscheidenheid aan activiteiten.


De congresdeelnemers krijgen tijdens hun bezoek de kans om de tijdloze schoonheid van de kust van Noord-Ierland te ontdekken. Niet voor niets is Belfast en de Causeway Coastal route in 2018 door Lonely Planet uitgeroepen tot de nummer één regio om te bezoeken. In november zullen de congresdeelnemers gastvrij worden ontvangen in Belfast en zelf ervaren waarom de stad en Noord-Ierland zijn uitgegroeid tot een populaire congres- en vakantiebestemming.


Wij kijken er naar uit!

Hartelijk welkom.John McGrillen                                                          

Directeur Tourism Northern Ireland                     

Nederland & België

 Karen van der Horst

 Market Manager Nederland & België

‘Belfast is een en al gezelligheid’

‘Geweldig hoe Noord-Ierland meteen alles uit de kast heeft gehaald om een prachtcongres te organiseren toen India plots als congresbestemming niet door kon gaan. Natuurlijk werd het Belfast, de meest knusse stad van het land’, vertelt Marijke Vink enthousiast. ‘Het is echt een hele fijne bestemming met veel historie, speciaal biertjes, lekker eten, ballades en een bevolking die het leven viert. Wat willen we nog meer? Het verblijf in Belfast wordt echt een feest, daar ben ik van overtuigd.


Het mooie hotel ligt midden in de compacte stad, we dineren op uitnodiging van Belfast in het Titanic Museum waar het lijkt alsof je op het schip zit en luisteren naar de fantastische sprekers op bijzondere meeting-locaties. Ook het feit dat de excursie naar o.a. de UNESCO Werelderfgoed-site Giant’s Causeway al is volgeboekt, zegt genoeg over hoe leuk ook de deelnemers Belfast als bestemming vinden. Ik verheug me erop.’

Marijke Vink

directeur GI Travel

(links op de foto)

Was dit interessant? Deel het!