On Stage

Een congres met topsprekers die reflecteren, informeren, soms provoceren, maar vooral inspireren.

1e Congresdag

Anna Pollock

De Britse Anna Pollock introduceert de term ‘florerende bestemmingen’. De reiswereld heeft mensen overtuigd om de wereld te ontdekken, met alle gevolgen van dien zoals we zien in Venetië, Amsterdam of op de Mount Everest. Hoe stop je daarmee en wat breng je ervoor in de plaats? Volgens haar moeten we bestemmingen en de bezoekerseconomie gaan zien als een levend systeem waarbij elke bezoeker een ervaring beleeft die hem iets bijbrengt en niet alleen maar ‘consumeert’. Duurzaam toerisme drukt volgens Pollock het verlangen uit dat je iets kunt volhouden, maar haar idee gaat verder.

Duurzaam toerisme drukt volgens Pollock het verlangen uit dat je iets kunt volhouden, maar haar idee gaat verder

Paul Iske

Als je oprichter bent van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, dan moet je wel in staat zijn een goed verhaal te houden. ‘Het instituut heeft als doel: begrip kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Organisaties moeten slimmer en fantasierijker worden.’ Ook is Paul Iske van mening dat het idee dat de klant centraal moet staan, achterhaald is. Het verhaal van de hoogleraar Open Innovation & Business Venturing belooft vuurwerk te worden.

‘Het instituut heeft als doel: begrip kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Organisaties moeten slimmer en fantasierijker worden’

Michael Levie

Michael Levie is medeoprichter van de hippe en succesvolle hotelketen CitizenM en ziet zijn bedrijf als de ‘Tesla van de hotelwereld’. In 2008 opende het eerste hotel op Schiphol en daarna ging het razendsnel. ‘Alle kamers in de CitizenM hotels zijn identiek. Onze identiteit is superbelangrijk, zeker nu we de komende jaren enorm gaan groeien, onder andere in de VS. Onze gasten weten precies wat ze in elk CitizenM hotel kunnen verwachten en ons gastvrije personeel zorgt dat het verblijf beter is dan verwacht.’

Michael Levie is medeoprichter van de hippe en succesvolle hotelketen CitizenM en ziet zijn bedrijf als de ‘Tesla van de hotelwereld’

Marliek Coppens
en Jeff Mulder

Marliek Coppens van Store Support en Jeff Mulder van Insinto geven een toelichting op de tool die de mogelijkheid biedt om inzicht te krijgen in de beleving van medewerkers binnen je bedrijf, afgezet tegen het beeld van de hele branche. De EXI-monitor geeft bijvoorbeeld inzicht in de beleving van medewerkers op de werkvloer, over verloop en reden voor verzuim.

Speciaal voor de reisbranche heeft Store Support samen met Insinto een zogenaamde Employee Experience Index ontwikkeld

2e Congresdag

Marjolein ten Hoonte

De directeur arbeidsmarkt en MVO bij Randstad analyseert trends en ontwikkelingen. Marjolein vraagt zich af hoe we de reissector aantrekkelijker kunnen maken voor (nieuwe) medewerkers. Hoe staat het met de balans tussen werk en privé en met de menselijke maat? Ze probeert alle ontwikkelingen die samenhangen met mens en werk inzichtelijk te maken. Hoe organiseren we onze levens in de toekomst en hoe blijf je als werkgever interessant voor je mensen? Kortom, hoe zorg je voor gelukkige werknemers?

Ik beweeg me liefst in het hart van actuele vraagstukken over mensen, werk en de arbeidsmarkt

Luud Berings

Wat maakt een team een winnend team en hoe geef je leiding aan transformatie? Leiderschapsexpert, trainer en coach Luud Berings geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Kom in beweging en wees verantwoordelijk voor wat je onderneemt (of niet). Luud weet op een verfrissende manier handvatten te geven om een balans in werk en leven te krijgen. Ook geeft hij tijdens het congres op zijn eigen wijze invulling aan een manier van interactie met de zaal.

Kom in beweging en wees verantwoordelijk voor wat je onderneemt (of niet)

Lammert Kamphuis

Deze jonge filosoof, spreker, schrijver en docent aan de School of Life sluit de sprekersstoet tijdens het congres. Lammert Kamphuis is pas 36 maar volgens velen is hij een van de meest inspirerende vertellers van het moment. Hij prikkelt de luisteraar met zijn filosofische kijk op alledaagse dingen en belicht vraagstukkern van het moderne leven met ideeën uit de filosofiegeschiedenis. ‘We moeten meer doen voor the fun of it, zonder doelgerichtheid. Als we dat niet meer doen, vervreemden we van onszelf’, aldus Kamphuis in een interview in NRC.

Lammert kamphuis is filosoof, spreker, schrijver, werkt als docent aan de ‘School of Life’

Arjen van Hijum

Wegens groot succes vervolgd! Arjen van Hijum zorgt ook dit jaar weer voor de nodige relativering met zijn onnavolgbare gelezen columns aan het eind van de congresdagen.

Was dit interessant? Deel het!