Beleef & ontdek sprankelend Belfast

Zaterdagmiddag 23 november staat in het teken van ontdekken. Beleef Noord-Ierland per fiets of black cab, proef specialiteiten en geniet van al het leuks dat de stad te bieden heeft.

1. A Taste of Belfast

Culinair genieten tijdens een sfeervolle wandeltocht door de stad. Bezoek een stokoude bar uit 1720 en een bekroonde delicatessenwinkel. Proef de beste blauwe kaas van Ierland, verse biologische zalm en de meest verrukkelijke bieren. Tijdens de tour ontdek je de Victoriaanse geschiedenis van de stad.

A TASTE OF BELFAST

We bezoeken de schatten van een ‘foodie’, een bekroonde delicatessenwinkel
uit 1897

2. Stad en land per fiets

Een heerlijke, relaxte fietstocht langs de vele hoogtepunten van de stad en omgeving. We passeren onder andere de gigantische kranen Samson en Goliath, vervolgen de tocht langs het meer, Belfast Castle, het grootste droogdok ter wereld, de Titanic Studio’s, de Iron Throne uit Games of Thrones en het Odyssey Stadium. Hierna kun je zeggen dat je Belfast echt hebt ervaren.

STAD EN LAND PER FIETS

Een relaxte fietstocht langs Noord-Ierse hoogtepunten.

3. History & Heritage

Deze excursie begint in de bus die voert langs de vele interessante, politiek getinte en humoristische muurschilderingen (graffiti). Een kunstvorm waar de stad bekend om staat. Te voet gaan we verder door smalle straten en stegen. Natuurlijk staat een bezoek aan de City Hall met haar rijk gedecoreerde zalen uit de 19e eeuw op het programma.

HISTORY & HERITAGE

Je bezoekt de beruchte Crumlin Road Gaol uit 1845 die zijn deuren als gevangenis pas sloot in 1996.

4. Black Cab Tour

Tijdens de ‘Troubles’, de rellen tussen katholieken en protestanten inwoners van de stad, reed men niet door elkaars gebied. De Black Cabs fungeerden als openbaar vervoer voor de katholieke gebieden. Een goed onderlegde taxichauffeur vertelt tijdens de tour over de moeilijke jaren tijdens het Noord-Ierse conflict. De muurschilderingen vertellen beide kanten van de geschiedenis.

BLACK CAB TOUR

Deze Black Cabs waren voorheen het openbaar vervoer voor de katholieke gebieden.

5. Giants Causeway en Bushmills

Deze UNESCO-Werelderfgoed site is niet voor niets al volgeboekt. De Giant’s Causeway langs de Noord-Atlantische kust is werkelijk een spectaculair natuurfenomeen. En natuurlijk is een bezoek aan de Bushmills distilleerderij ook een trekpleister.

Giants Causeway en Bushmills

Je ziet een werkende distilleerderij, je ruikt de ingrediënten en je proeft de whiskey.

6. Music Tour of Belfast

Belfast is een stad voor muziekliefhebbers. Tijdens een busreis van twee uur word je overspoeld met muziek en verhalen. Van Led Zeppelin en Van Morrison tot geweldige gitaristen, folk, punk, Hollywood soundtracks en optredens van U2 en Ash tijdens het bekende Yes-concert. We sluiten af met een drankje in het Oh Yeah Music Centre.

MUSIC TOUR OF BELFAST

We staan stil bij de voormalige verblijfplaats van David Holmes, die de soundtrack verzorgde voor Oceans Eleven en vele andere films.

7. Op eigen gelegenheid

Na een inspirerende congresochtend en lekkere lunch kun je natuurlijk ook op eigen houtje de stad verkennen.

OP EIGEN GELEGENHEID

Op eigen houtje de stad verkennen